fbpx
Copy of IMG_20191013_121147_142

Pravila, pravila…

Svaki ugostiteljski objekat mora da vodi računa o urednosti i čistoći, odnosno održavanju higijene prostora.  

Pre svega, propisi

Svi koji su zaposleni na radnim mestima u kojima neposredno dolaze u dodir sa hranom moraju da urade obavezan zdravstveni pregled.

Pa izgled

Radnik koji radi sa hranom mora da održava visok stepen lične higijene i da ima urednu spoljašnjost.

Šminka kod konobarica treba da bude diskretna i  bez napadnih nijansi.

Tokom rada zabranjeno je nošenje nakita poput lančića, prstenja i minđuša.

Na posao se dolazi sa čistom uniformom, čistom kosom i urednim i nelakiranim noktima.

I na kraju, opšta pravila

U kuhinji, pušenje je najstrože zabranjeno!

Kod obavljanja poslova grube obrade hrane, u perionicama posuđa (belo i crno pranje) potrebno je nositi zaštitne kecelje, dok su kod pranja obavezne zaštitne gumene rukavice.

Na poslu, u restoranu, zaposleni treba da ima takozvani dvodelni ormarić u kome odlaže i odvaja civilnu od radne odećei obuće.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest