fbpx
Attachment-1

Pravilno vođenje higijene u restoranu

Lokal uvek treba da bude čist i uredan, te se pravilno vođenje higijene podrazumeva. Naravno, ukoliko se ozbiljno bavite ugostiteljskim poslom.

O prašini i prljavim podovima nema smisla ni raspravljati, jer svako ko “ drži “ do svog restorana neće dozvoliti ni najmanju prašinu u sali ili masnoću u kuhinji.

U restoranima u kojima se na pravilan način vodi računa o higijeni, radnici dezinfikuju stolove sa dezinfekcionim sredstvima i brišu ih čistim krpama i to rade posle svakog gosta.

Kada je reč o toaletima, podjednako je važno da budu čisti kao i kuhinja i svaki drugi deo u lokalu. Takođe, radnici bi trebalo da peru ruke antibakterijskim sapunom i toplom vodom.

Zaposleni koji rade direktno sa hranom treba da nose zaštitne rukavice i mreže za kosu ili kape. I od njih se, naravno očekuje da budu uredni i čisti, i da dame nemaju duge nokte.

Dobro je da na samom ulazu u restoran istaknete sertifikat o zdravstvenom pregledu osoblja. 

Takođe, i o prostoru oko restorana treba da vodite računa da bude čist i sa uredno spremljenim otpadom.

savet plus

Sirova hrana, meso i povrće treba da stoje odvojeno!

Razlog za to je unakrsna kontaminacija namirnica.  (kada meso na primer dođe u kontakt sa salatom).

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest